De tamme kastanje is een echte noot, in botanische zin. Een walnoot is dat niet, want het omhulsel is niet enkelvoudig. Hoe het ook zij, in culinaire termen zijn noten veelal eetbare zaden en de natuur toont zich gul. Er zijn vele soorten met elk een eigen smaak en textuur en ze hebben een hoge voedingswaarde. Elke bergbeklimmer weet dat, een handjevol hazelnoten verschaft een berg energie. In onze winkel vindt u een enorme keur aan noten, in rauwe vorm of vers gebrand. De volgende keer dat u bij ons bent proef dan eens het subtiele bitterzoete van de amandel of ervaar de harde beet van een paranoot, want kennen is kiezen.
Ananas, papaya, mango, gojibessen, chiazaad, pompoenpitten, appeltjes, aardbeien en abrikozen, dadels, vijgen en rozijnen, in- en uitheemse vruchten, vrijwel allemaal zonder toegevoegde suiker aan de zon gedroogd. Gedroogde aardbeitjes bij een ‘afternoon tea’, fijn gesneden stukjes ananas in een zelf bereide kerriesaus, een confituur van gedroogde abrikozen, de mogelijkheden zijn legio. Met onze gedroogde vruchten brengt u het hele jaar door uit alle windstreken de zon op tafel.