Olie is niet meer weg te denken uit onze keuken, niet alleen vanwege het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, maar ook om culinaire redenen. Wij hebben olie in vele kwaliteiten, allemaal koud geperst. Druivenpitolie, amandelolie, truffelolie van Masportell, en andere exquise olie in kleine flesjes. En vele soorten olijfolie, zoals de San Mauro Novolio Extra Vergine di Oliva. Naar oude Romeinse traditie worden de olijven tussen half oktober en half november hand geplukt en binnen 24 uur koud gemalen en geperst. Kleinschaligheid, biologische bemesting en geavanceerde technologie gaan hand in hand. Ook de ‘Olio Extra Vergine di Oliva’ mag hier niet ongenoemd blijven, een mooie ‘boeren’ olijfolie, zeer geliefd bij onze klant.
Nog een exclusief product naar oud recept, Aceto Balsamico. Een echte balsamico is minstens 12 jaar oud: vers druivensap 70% ingekookt, de suikers worden omgezet in alcohol, de alcohol in azijnzuur. Jaarlijks overgegoten in een ander vat eerst van moerbeihout en na een aantal jaar in eiken vaten. De hoeveelheid neemt steeds verder af, hoe ouder des te zoeter en stroperiger, en kostbaarder. We hebben balsamico’s tot 100 jaar oud. Tondo-azijn is er tot 25 jaar oud, in allerlei smaken, wo. knoflook, citroen, truffel, framboos. In heel mooie geschenkverpakkingen, kleine flesjes met prachtig etiket.
Tenslotte de vinaigrette, een samenstelling van olie en azijn. Kleinschalig ambachtelijk handwerk.